Kontaktcsiszoló

A HOUFEK gyár közel 25 éve gyárt csiszoló gépeket a fa és fémipar számára. A legfőbb termékekik a kontakacsiszolók, valamint az egyéb csiszoló gépek. 2010-től pedig a CNC-k gyártása is középpontba került.

Kis segítség a kontaktcsiszolók választásakor:

1. Határozzuk meg a csiszolás szélességet?!

Itt válaszhatunk 430, 630, 950, 1000, 1100, 1300 mm-es szélességek között. Igény esetén az 1500 mm szélesség is megoldott.

2. Határozzuk meg, hogy mit szeretnénk csiszolni?!

Legyen szó tömör fáról, bútorlap anyagok egalizásáról, furnéros anyagok csiszolásáról, pácolt, vagy lakkozott anyagok visszacsiszolásáról.

3. Döntenünk kell, hogy egy lépésben csiszolunk-e, vagy két lépsben is megoldható-e csiszolási fázis?

Egy papírlap cserével jelentős beruházási összeget spórolhatunk meg, vagy nagyobb tudású gépet vásárolhatunk kevesebb egység számmal.

4. Ha furnéros anyagot szeretnénk csiszolni.

Lesznek-e "alakos" csiszolási feladatok? Ha igen akkor egy szegmensekből álló papucsot kell választanunk, annak érdekében, hogy a furnérozás éleit ne csiszóljuk le.

5. Lakkot vagy fedőt szeretnénk visszacsiszolni?

Ha igen, akkor ajánlott egy fokozatmentes szőnyeg és fokozatmentes előtolást választani, így beállíthatjuk a pontos csiszolási minőséget, és hozzátartozó vastagságot.

6. Tudta-e?

Ha csiszoló gépen nagyobb a csiszolási henger átmérője, akkor a csiszolási felületünk szebb lesz a kisebb beesési szög miatt.

Természetesen még rengeteteg további kérdés merül fel, melyek eldöntésében készséggel állunk rendelkezésükre!

Rendezés: